MIAC2009 - Maia - Portugal

 

Onze A-gymnasten vertrokken op Woensdag 4/03/2009 naar Maia in Portugal. Hier het relaas van hun wedervaren...

Team Competitie Balans Tempo Totaal Finale Plaats
Yana en Ester Age Group Duo 27,3 27,55 54,85 27,45 1ste
Jill en Sarah Age Group Duo 26,8 25,75 52,55 26,70 5de
Mariska, Delphine en Luka Age Group Trio 27,25 27,4 54,65 27,50 4de
Evy, Yentl en Eva Juniors Trio 26,35 26,5 52,85 26,50 2de
Marlies en Rebecca Seniors Duo 22,35 23,25 45,6 23,15 2de
Werchter A-Beloften Age Group Team Ranking     162,05   2de

Onze A-beloften hebben in Maia een schitterende wedstrijd geturnd: Yana en Ester wonnen de wedstrijd bij de Meisjes Duo's met 27,45punten, Jill en Sarah werden knap 5de met 26,70. Bij de Trio's haalden Mariska, Delphine en Luka een schitterende 4de plaats met 27,50!
In afwachting van eigen materiaal vind je een podiumfoto bij APG...
Evy, Yentl en Eva hebben zich in de finale heel sterk verdedigt en zo het podium gehaald met 26,5punten en een zilveren medaille, Marlies en Rebecca behielden hun 2de plaats met 23,15punten!

Werchter eindigde dus het toernooi met 1 gouden, 2 zilveren, een 4de en een 5de plaats. Proficiat aan onze gymnasten. Ook de andere Belgische teams zetten mooie resultaten neer met onder andere een gouden medaille voor APG bij de Senioren Trio's, een gouden medaille voor Artgym bij de junioren mixed pairs en een bronzen voor APG bij de Age Group Duo's. Een Belgisch succes dus daar in Portugal.

De volledige uitslagen vind je hier: Age Groups, Juniors & Seniors.

Nog enkele krasse uitspraken genoteerd in Portugal:
- Andre: "In Omsk trainen de wit-russen 56 uren per week... Maar dat zijn uren van 50 minuten"
- Andre: "Rondat-flik-salto......." -->Jan "wat is dat voor een beest? Ik ken alleen 'Ronald' als voornaam..."
- Na veel vijven en zessen hebben we dan toch kaders gevonden in 'den ikea' in Portugal om af te geven als kadootje aan de club. Herman heeft hier een hele dag aan gesleurd en voorzichtig mee geweest en wat blijkt op het einde van de dag toen we de posters erin wouden steken: glas kapot....te hard gedrukt...
- Bij het nakijken van wie onze website bekijkt merkt Andre op dat er bezoekers zijn uit maia op onze website...hij kijkt naar de 3 pc's naast hen, maar niemand is op onze website... Wat blijkt...hij was zelf vanuit Maia aan't surfen op onze site...
- Jos slaapt bij Andre op de kamer en vertrekt uit de bar met volgende woorden : "Ik ga slapen naar andre" waarop Ann zegt: "ik ook"
- Wisten jullie dat er een bikini-strand was in Maia? (Int Portugees: Binikini-strado) Dit is opvallend goed te zien als je vanuit charleroi mét ryanair vertrekt en naar Maia vliegt. Na ongeveer 1u50 minuten vliegen, kom je langs je linker kant de ikea tegen en iets meer naar het noorden gelegen, ligt dit wonderswaardige stukje strand. Opvallend hier is dat ALLE mensen er in bikini rondlopen, winter/zomer, man/vrouw.... Tom en Jan zijn er op 'bezoek' geweest...hopelijk volgen deze foto's snel op onze website...
 
Hierbij enkele kleine verslagjes, aangezien we dit jaar echt wel niet veel tijd hebben (meer deelnemers en de busjes rijden vroeger met ons naar de sporthal omdat ze het anders niet bolgewerkt krijgen..) zullen deze maar kort zijn en onregelmatig binnen komen. Sorry...

Dag 1 - 4/03/2009 
Iedereen staat fris, flink en monter in Werchter voor de turnzaal te wachten om te vertrekken...De bus is er al en wordt systematisch volgeladen met valiezen van onze turners en talrijke supporters die meereizen naar Portugal. Iedereen heeft er duidelijk zin in!
Om 13u was het dan eindelijk zo ver en mochten we vertrekken... Hier hebben we toch oooooh zoooo laaaaang al naar uitgekeken...!!!
Na amper 10 minuten 'bussen', zat de sfeer er al dik in, iedereen kon lachen en plezier maken en vooral uitkijken naar Portugal... Portugal, Here we come!!!!
Al vonden sommige gymnasten wel dat de rit naar Zaventem wel erg lang duurde...;)
Aankomst in Charleroi, afgezet vlak voor de check in... wat een service door onze buschauffeur! Oke, vanaf nu konden we echt aftellen voor we op het vliegtuig mochten. In Charleroi hebben we dan ook Sta Paraat Hasselt gezien en hebben we hiermee wat 'gekletst'...
Na een strenge douane controle waarbij er toch wel enkelen van ons apart moesten of tassen moesten laten onderzoeken, mochten we naar de tax-free... Wat een belevenis voor de bovenmannen, want parfumkes en schmink testen kan je daar uiteraard geweldig goed...en dat hebben ze dan ook gedaan! Om toch te laten zien dat we van België waren, hebben Esther en Eva een vlagje van België gekocht...
Na enige tijd in de zeteltjes gezeten te hebben, kwam het mixed pair van Art gym ook tot bij ons. Blijkbaar is België dus erg goeg vertegenwoordigd hier in Portugal (Art gym, Puurs, Hasselt en Werchter) We hopen uiteraard dat we het met ons kleine belgenlandje hier goed gaan doen en dat de belgjes zo veel mogelijk medailles binnenhalen!!!
Na een lange en woelige vlucht van 2u en 35 minuten vertraging zijn we dan eindelijk aangekomen in Portugal. Iedereen was echt wel moe, dus zijn we rechtsreeks naar de sporthal gereden, onze accreditatie gaan halen en gaan eten. (gebakken patatjes met vis met veel graten en gestoomde groenten) Je kan het al raden, niet veel van de gymnasten vonden dit lekker eten.... na een half uurtje konden we dan naar het hotel.
We hebben met zijn allen nog gezellig iets gedronken in de bar en kruipen nu allemaal ons bedje in om morgen goed te trainen. Ze komen ons om 8u30 halen en om 9u40 hebben we training.

Dag 2 - 5/03/2009: 
Vandaag lekker een uurtje langer slapen... hoe heerlijk kan dat wel niet zijn...om 7u45 stond iedereen aan het ontbijt. Lekker smullen, granen, appelsienen, yoghurt, gelijk wat je maar wil... Zelfs Belgische Nutela is aanwezig op Sarah haar ontbijttafel ;) (dankzij opa)
Om 8u30 kwamen ze ons halen met de bus om richting sporthal te vertrekken. Samen met Andover, want die liggen ook in ons hotel en daar mochten we vandaag samen mee trainen.
Doordat we wat te vroeg aan de zaal waren hebben we nog wat spelletjes gespeeld en dan was het eindelijk zo ver...de zaal werd geopend...Eerst 30min op mattekes turnen, dan 50 min op opwarmvloer en dan oefeningen draaien op de wedstrijdvloer (podiumtraining). De eerste twee trainingen gingen bij iedereen goed. Goede opwarmingen en goede opwarmingsoefeningen...de wedstrijdoefeningen daarentegen waren iets minder. De eerste oefening was bij iedereen ok, maar bij de andere ging het mis... jammer maar helaas...gelukkig was het nog geen wedstrijd... Ergens is het wel normaal dat de eerste training niet zo geweldig goed gaat...iedereen is wel wat moe van de reis en heeft niet zo goed geslapen, maar morgen is er een andere dag en gaat het hopelijk bij iedereen wat beter. Jill en Sarah zullen de wedstrijd openen...(Wat een eer!!!)

Deze namiddag zit iedereen op zijn/haar kamer om te douchen en wat spelletjes te spelen. Straks gaan we eten (17u30) en dan is het avondrust, tijdig bedje in oogjes dicht en snaveltjes toe...zodat we morgen klaar zijn om onze eerste oefeningen te turnen en onze 2 extra supporters 's avonds te verwelkomen. We hopen op een mooie competitie en zullen het onderste uit de kan halen bij elk van onze gymnasten.

Jullie zullen je waarschijnlijk ook afvragen waar onze andere supporters zitten... wel, iedereen is er vandaag een dagje op uit met een huurauto richting het noorden van Portugal. Een of andere berg gaan bezoeken (en waarschijnlijk ook wel een porto'ke gaan proeven, maar zo hebben ze dat niet gezegd ;) ) De mannen zijn vanmorgen de auto's gaan ophalen op de luchthaven terwijl de vrouwen en opa nog rustig mochten ontbijten. (wat een gentlemans he ;) )
Verslag van deze trip zal waarschijnlijk morgen volgen aangezien we vanavond met de delegatie nog een druk programma voor de boeg hebben...
Andre en Katleen hebben juryvergadering om 18u, want beiden moeten jureren op het tornooi! Katleen bij de senioren (dit wil zeggen de avondwesdtrijd) en andre zal de beloften jureren en na deze vergadering gaat de Belgische delegatie nog naar het stadhuis voor de verwelkoming van alle clubs.
 
Wij willen graag onze B en C-combinaties heel veel succes wensen in Belgie voor de wedstrijd van het weekend! Dit is wel een dagje te vroeg, maar wij hebben morgen al wedstrijd en het gaat zo druk zijn, dat we anders misschien geen tijd meer hebben en we willen jullie niet vergeten!!! Laat zien wie TK werchter is en doe het gewoon SUPER!!!
 
Om nog iets te zeggen van het weer: regen en zon wisselen elkaar af...maar tis al VEEL beter dan gisteren en elke dag zal het beter worden!!! Hopelijk is dat bij onze turnerkes ook zo, elke dag een beetje beter ;)
 
De fotootjes die genomen worden, zullen op de website van TK Werchter gezet worden, alleen pruttelt de internetverbinding uit Portugal wat tegen...

Dag 3 - 6/03/2009

Hoi België en  supporters van  het acro-team van TK Werchter,

 

De eerste kwalificaties van de beloften zijn achter de rug en we moeten zeggen dat het een zeer goede wedstrijd was en iedereen echt zijn beste beentje heeft voorgezet!

Jill en Sarah moesten als aller, aller eerste de wedstrijdvloer op en de competitie openen… spannend dus!!! Ze hebben een prachtige oefening neergezet en staan momenteel op een zesde plaats.

Nadien was het de beurt aan Yana en Esther. Ook zij hebben een prachtige oefening geturnd en staan momenteel eerst!

Als laatste formaties van TK Werchter mochten Mariska, Delphine en Luka laten zien wat ze in hun mars hadden. Ze stonden fier en zelfzeker op de vloer wat hen een tweede plaats opleverde.

 

Wij kijken alvast heel erg uit naar hun prestaties van morgen voor de andere oefeningen. De duo’s turnen dan hun tempo-oefening, terwijl het trio hun balans-oefening zal turnen.

 

Nu staan we op de opwarmingsvloer met ons junioren trio dat davert van de zenuwen… Laten we hopen dat ook zij een foutloos parcours turnen en hun selectie turnen om door te gaan naar de finale…

 

De competitie voor vandaag zit er op na een lange en vermoeiende dag! Onze junioren waren nerveus, maar hebben een hele goede oefening geturnd. Zij staan momenteel 5e! Voor een eerste wedstrijdseizoen is dit ongelooflijk goed!

Het senioren duo heeft het iets minder gedaan en een paar tijdsfouten geturnd, maar geen vallen en dat was het belangrijkste… Hun tegenstanders zijn echt wel goed, maar ook zij hebben enkele steken laten vallen…

Het wordt voor iedereen alvast uitkijken naar de volgende dag!

 

Goeie nacht aan iedereen… en vergeet niet dat als je berichtjes stuurt dat het hier een uur vroeger is! Vooral ’s morgens is dat echt wel vroeg… ;)

 

Groetjes uit Maia

 

Dag 4 - 7/03/2009

 

Iedereen opnieuw goed geslapen en goed uitgerust! (zie foto’s later) Na een stevig ontbijt konden we op de bus wachten. Met een busje volgeladen vertrokken we dan richting sporthal. Terwijl sommigen de voeten namen en even sportief wouden doen. (Supporters moeten ook af en toe wat beweging hebben he ;) een dag op de tribune, daar word je echt wel stijf van…)

 

Om ook nog even een verslag te geven van onze supporters, volgend intermezzo:

Donderdag hebben de mannen ‘s morgens vroeg een taxi genomen naar de luchthaven voor huurauto’s, want heel onze bende supporters ging het noorden van Portugal bezoeken. Intussen hebben de vrouwen en Louis rustig ontbeten. Na een uurtje waren ze terug en kon iedereen op bedevaartsoord vertrekken richting Braga. Een berg met bovenaan een kasteel…zeker meer dan 500 trappen naar boven, maar onze supporters hadden dat er echt wel voor over, speciaal voor ons zo hoog… In elk kapelleke dat ze tegenkwamen op hun vermoeiende en zware tocht hebben ze een weesgegroetje gedaan. Uiteraard mocht Porto niet ontbreken op hun programma en ze hebben Porto by nicht bezocht. Terwijl de mannen de wagens gingen terugbrengen, hebben de vrouwen met Louis nog nagenoten van een porto’ke…

 

Oke, dan nu terug to the point:

Hier zijn we dan met weer wat nieuws van de wedstrijd van vandaag!

De voorrondes van de beloften wedstrijd is gedaan en iedereen van ons gaat door naar de finale. Ook de andere teams van België deden het super!!!

Ook Puurs gaat door met twee beloften duo’s!! Echt super goed onze Belgen hier!

 

Nu gaan we snel eten en dan opwarmen voor onze junioren… Momenteel staan zij op een 5e plaats en duimen voor een goeie balans oefening, zodat ook zij door mogen naar de finale….

 

Vanavond zullen dan onze senioren optreden voor hun tempo-oefening. Wij duimen alvast en houden jullie verder op de hoogte!

 

Enkele weetjes:

-         Herman en Louis ‘smirten’ elke dag

-         Andre is vrijwilliger bij de brandweer hier in Maia

-         Jan en Tom (twee extra supporters) zijn gisterenavond ook goed toegekomen

-         Het verhaal van het paard met bogen is weer bovengekomen…

-         De rode zak werd uitgeroepen tot het meest dynamische element van TK Werchter.

-         Pol treedt in de voetsporen van Pater Damiaan, zijn eerste mirakel is binnen!

-         De heldere momenten kunnen we op 1 hand tellen…

  

PS: vandaag schijnt hier de zon en is het 18 graden…echt wel genieten en een mooie dag om iedereen te laten doorgaan naar de finale!!!
 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer